Handla taklampor till din bostad

taklamporÄr man ute efter nya taklampor till rum så som vardagsrum, det vill säga rum som man kommer vistas ofta i och som har en socialt viktig roll, då är det mer än bara en funktion man söker. Vill man kunna välja bland många olika modeller, till bra priser är det smart att besöka: Generellt brukar man säga att ett normalt stort vardagsrum bör ha omkring sex till tio ljuskällor, med andra orda ska taklamporna kunna fungera ihop med andra lampor och med fönster.

Har man flera taklampor i ett rum kan det vara riktigt snygg och ge ett bra sken om man hänger dem i olika höjder. Detta kommer också at skapa en härlig känsla av samspel mellan ljus och skugga. Har man en lampa över soffa eller fåtölj kan man med fördel placera dessa något lägre så att de fungerar som bra läs ljus. Väljer man att installera dimmer till sin taklampa kommer man på ett enkelt sätt kunna välja styrkan i belysningen och anpassa den efter hur mörkt det är ute och vad man vill göra i rummet. I ett vardagsrum som man ofta träffas och umgås i kan det i regel vara trevligt med en något dämpad belysning.

Taklampa till hallen.

Till skillnad från vardagsrummet har hallen en större betydelse rent funktionellt. Här är det viktigt med praktiska lampor som ger ett bra och tydligt sken. Välj därför inte bara en lampa med skärm utan fördela ljuset på flera taklampor för att få det perfekta ljuset för en hall. Har man lampmodeller som hänger nedåt bör man hänga dem så högt som möjlighet så att de inte är i vägen när man kommer in med saker eller skall bära ut något. Högt placerade lampor kommer också att ge ljus på både väggar, golv och tak.